неделя, 20 юни 2010 г.

24 - часово гладуване- най-добрата експресна диета

Периодично, пред всеки един от нас застава необходимостта от бързо отслабване, пречистване на тялото, възстановяване след изключително бурен уикенд и празници. Предлагам тридневна разтоварваща диета, с която можем лесно да поддържаме своето идеално тегло и да почистваме редовно тялото си. Тя се основава на практика на 24-часово гладуване и при правилен подход носи невероятни резултати. И най-важното е, че с тази проста техника може да се свалят до 3-4 кг за 3 дни, да се намали размерът на стомаха и да получите здравословна руменина. Тази диета е подходяща дори за бременни жени и кърмещи майки. Актуална, ако искате бързо да се отървете от останалите излишни килограми. Схемата изглежда така: въвеждащ ден, 24-часово гладуване, заключителен ден.

Ден 1:

Подготовка за гладуване. Забранени са животински протеини (месо, птици, риба, сирене, всички видове морски дарове и т.н.) и животински мазнини (сметана, кисело мляко). По-добре е да се откажете от всички видове зърнени храни и бобови растения; така тялото ви по-лесно ще се адаптира към предстоящото 24-часово гладуване и ще започне да се чисти. Не променяйте режима си за деня и закусвайте в обичайното за вас време. Денят започва с билков (може зелен) чай или фреш. От билковите чайове най-подходящи са риган, лайка, мащерка, мента, липа, листа от френско грозде, коприва. От пресните сокове най-силно действат морков, морков и цвекло (4:1 или 5:1), морков-ябълка (1:1), морков-тиква (1:1), зеле, зеле с моркови (за аматьори) (1 : 1). Най-добре е да се започне яденето от обяд. Преди обяд тялото се изчиства и си струва да му помогнем. Яжте плодове, сушени плодове, зеленчуци (пресни или леко задушени), ядки, семена, исползваме растителни масла. И, разбира се, не си струва да преяждате. Спомнете си за утрешното гладуване - или нищо няма да стане. Достатъчно е да се храните два или три пъти на ден. Може да се ядат само плодове. Аз предпочитам сладките (банани по-добре не). След седем вечерта спираме да ядем; отново започваме да пием билков или зелен чай, фрешове, чиста вода. Направете си една топла вана - затопленото тяло по-лесно се освобождава от токсини и шлаки. За утре подгответе три или четири литра чиста вода - изворна, можете да разтопите лед (ако не ви мързи), или просто сварена. Обикновено, този ден минава лесно. Особено през лятото. Така че, добър апетит!

Ден 2:

Гладуване. Днес ние само пием и то само вода. Много вода и с удоволствие. Необходимо е да се пие три или четири литра чиста вода за целия ден. За целта ще трябва на всеки 30-40 минути да пиете чаша вода. Но аз обикновено го правя по различен начин. Най-силния глад настъпва на обяд; аз свикнах да ям много на обяд. И за това, аз пия за един час един литър - стомаха приятно се пълни и за известно време е в заблуда. Важно е да не го опъваме, за това не пийте повече от половин литър наведнъж. Ако не ям на обяд, тогава няма усещане за глад, но започвам да усещам жажда. Това означава, че процеса на пречистване протича нормално, и всяка клетка на тялото се освобождава от токсини. Необходимо е да се компенсира загубата с чиста вода - по-добре изворна, тя има естествен природен заряд. Ако нямате силно чувство на глад, тогава е по-вероятно постоянно да искате да похапвате нещо. Наричам това "психологически глад". Спокойно, не отивайте в кухнята. Ако сте в почивен ден, подремнете - денят ще мине по-бързо. Ако сте на работното място - още по-добре. Има две опции. Можете да си намерите някакво интересно занимание, за да мине денят по-бързо. Може да започнете най-накрая тази работа, която винаги отлагаме за утре. Даже е добре да се постави срок - до кое време трябва да се направи. Представете си – ще освободите не само тялото, но и съвестта. В края на деня вероятно ще започнете да се чувствате замаяни. Това е знак, че всичко е направено правилно. Легнете, не се мъчете. Точно в този момент, можете да си помогнете по много приятен начин. Добавете в една чаша топла вода, половин чаена лъжичка мед и (или) една супена лъжица лимонов сок. Тази "лимонада" се нарича "анти-стрес добавка”, само че не за вас, а за бъбреците ви. Представете си колко много мърсотии те изхвърлят сега! В този ден може да вземете топла вана или контрастен душ няколко пъти. Това само ще ускори този процес. За пушачи: ако сте в състояние днес да се откажете от цигари – направете го! Ако не можете, сега имате уникална възможност да ги откажете! Пушете колкото искате. Тялото ви, тепърва започва да се почиства, и при вас е доста вероятно да се появи постоянно отвращение от цигарите. И така. Лягайте си по-рано и си мислете за един щастлив утрешен ден ...

Ден 3:

Завършване на гладуването.Този ден е най-важния и, честно казано, най-трудния. Събуждайки се, се чувствате като герой, който е направил подвиг. И сега, точно в този момент не можете да паднете. Вашия стомах получи малко почивка и се е стегнал. След гладуване той усвоява всичко много по-добре. За това трябва да се яде малко - защо да го разтягаме отново и да го претоварваме? Достатъчно е два или три пъти на ден по малко. Режима на хранене и основните правила - като в първия ден, но с някои нюанси. На сутринта, не забравяйте да почиствате езика от налеп. Започвайте денят с билков чай. За вас сега е най-подходяща лайка и мащерка (или смес от тях). След около половин час, ако искате, направете си сок - най-добре от зеле или моркови с цвекло, но може да бъде някой от изброенитепо-горе. След това – храната. Събрали сме мръсотия на едно място (познай къде), сега трябва да я измитаме, и се нуждаем от "метла". "Метлата" - е салата от твърди зеленчуци без масло и пресни билки: настърган морков с дресинг от лимон и мед (!); салата от морков и зеле (1:1), с дресинг от лимонов сок; пресни билки. Всички салати трябва първо да се стискат добре с ръце, за да излезе сока от зеленчуците. Ако сте настроени особено решително, може да се храните с "метлата" по цял ден. Важно е да не преяждаме! След седем часа вечерта - отново, само пием. После отиваме да спим, за да се качим утре сутринта на кантара! Това е всичко. На четвъртия ден може да изградите своя хранителен режим, както си искате. За да се осъществи такова разтоварване не се изискват специални условия и екзотични продукти. Но резултатът е очевиден. Можете да се провеждат такиви тридневни програми няколко пъти в месеца, аз го правя всяка седмица. Възползвайте се от моите съвети. И се насладете на себе си в огледалото!

Няма коментари:

Публикуване на коментар