сряда, 23 юни 2010 г.

Как да се подготвим правилно за първото гладуване

За да се улесни протичането на вашето първо гладуване е необходимо да се спазват някои прости правила.

Първо – трябва добре да се запознаете с метода на гладуване. Трябва поне в общи линии да се разбере същността на този метод, да знаем как да се провежда гладуването, какви неприятности могат да се появят по време на гладуване и особеностите на неговото завършване. За това е добре да се четат книгите на популярните автори и инициатори на метода, като Пол Брег, Юрий Николаев, Хърбърт Шелтън и други, или прочетете съответните секции на този блог.

Рядко може да се срещне човек, който в процеса на живота си може да поддържа тялото си чисто, така че преди да започнете първото си гладуване, е необходимо да извършите някои прочистващи процедури. Първата стъпка е прочистване на червата. Най-добре е да се провежда прочистване един месец преди планирания срок на гладуване. Това се прави най-лесно с клизма. Прочистването на червата ще ви помогне да се чувствате по-удобно по време на първото си гладуване. След като червата са прочистени ще се чувствате по-добре по време на гладуване, както и ще помогнете на тялото по-лесно да премине към вътрешно захранване и ще се намали интоксикацията и чуството за глад.

Освен това, можете да провеждате и други прочистващи процедури, например: прочистване на черния дроб, кръвоносните съдове, бъбреците и ставите.

Седмица преди определения срок, опитайте да се откажете от месни, мазни и тежки храни, различни подправки и сосове, както и алкохол, които причиняват повишаване на апетита. Най-добрият вариант - спазване на млечно - зеленчукова диета. Такава диета ще улесни протичането на гладуването, както и ще намали чувството за апетит.

Изберете подходящо време за провеждане на гладуване. Така, ако еднодневните гладувания могат да се провеждат по всяко време на годината, най-добрият период на първото гладуване за по-дълъг срок - 5 дни или повече, ще бъде края на юли, август и началото на септември. По това време е достатъчно топло, има изобилие от плодове и зеленчуци, както и има възможност да прекарвате достатъчно време на открито.

Първите еднодневни гладувания се препоръчва да се провеждат в почивен ден, а гладуването за по-дълги периоди е най-добре да се проведе в отпуска на чист въздух.

За това, за да се подготвите правилно за гладуване е необходимо да се спазват някои прости правила:

1. Добре да се запознаете с метода на гладуване и да разберете защо го правите.

2. Да проведете предварителни прочистващи процедури.

3. В рамките на една седмица да се спазва млечно-вегетарианска диета.

4. Изберете подходящо време за провеждане на гладуване.

Спазването на тези прости правила ще ви позволи по-лесно да се понесете първото си гладуване и да получите от него максимална полза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар